A mai napon (mint mindig:)) újra utaztam a konzervesdobozokkal. Már szinte furcsa volt, hogy a beáramló vizen, és levegőn kívül nem történik semmi.

Mivel a reggeli buszok mindig tele vannak, ezért arra számítottam nem lesz ülőhelyem, de szerencsére akadt. :) Ellenben az így is tömött buszra később egy teljes osztály és még jó néhány ember szállt fel...

"Gépházból..."

2010.04.13. 18:37

Sajnos a régi témával gondok voltak, ezért gondoltam megpróbálom ezzel, de sajnos ti is láthatjátok, hogy ez még nem a legmegfelelőbb.

A probléma megoldásán dolgozok, de sajnos nem vagyok olyan nagy informatikai zseni, hogy ez pillanatok alatt menjen. Addig is türelmeteket kérem, és, ha van ötletetek a megoldásra a kkor várom az ismert e-mail címre! :)

A címben minden szerepel. Csak egy szokásos busz...

1 éves a blog!!!

2010.02.06. 16:52

1 éves lett a blog!

Ezt egy kis design változással ünnepelem meg! Az eredményt láthatjátok! :)

(Amennyiben bármi probléma van az oldallal lehet írni: kingafigyelo@gmail.com )

A cím nem vicc! :P

A mai nap reggelén szokásos utamat tettem meg, amikor az egyik megállóban a busz elektronikája egyszerűen beindította az elakadásjelzőt és leállította a motort. Döbbenet...

Senki sem tudott a helyzettel mit kezdeni, csak a három napja ezzel szenvedő buszvezető. (Akire még a szerelő is magasról tesz...)

Néhány perc telefonálgatás és a műszerfal lebontása után nehezen, de sikerült elindítani.

A hab a tortán a néni aki azalatt a néhány perc alatt hangosan dícsérte a King-Longot, és a kedves embereket akik üzemeltetik. Persze mindenki hangosan röhögött és volt aki még vitába is szállt a mindössze egyetlen megállót utazó nénivel... :)

(A kép csak illusztráció, bár rendszámban közel áll hozzá!)

2010.02.01

2010.02.01. 19:49

Rövidre fogom, hogy Lepp úrnak is jusson hely... xP

Ma a szokásos busszal mentem (tábla nélkül, hibás hátsó ajtóval, befagyott ablakokkal).

Ráadásul a tábla nem azért nem működött, mert befagyott vagy valami hasonló probléma történt, hanem egyszerűen hiányzott az elektronika...

A hátsó ajtó működésképtelenségére pedig a sofőr minden megállóban hangosan felhívta a figyelmet! :)

Az pedig csak hab a tortán, hogy a "gördülékeny közlekedést hátráltató" BKSZ-esek pedig örültek, hogy be van fagyva az ablak, mivel kiválóan lehet rajzolni rá...

Na, de Lepp úr:

Ezúton szeretnék gratulálni kimagasló munkájáért, amit a Közlekedéstudományi Egyesület Széchenyi István emlékplakettel díjazott!

"Megérdemelte a díjat!"

Tovább...

A mostani cikk a múltkori post-ra rákontrázva készült. :)

Újra találkoztam a múltkori busszal, amit mostmár részben sikerült megjavítani. Azonban útközben egy kis gebasz történt...

(Az egészhez érdemes tudni, hogy a sofőrök néha szokták használni a hidraulikát a járda szintjéhez dőléshez vagy nagyobb úthibákon való áthaladáskor.)

Kinga először apróbb, majd később egyre nagyobb függőleges irányú mozgásokat produkált. Elsőre defektnek tűnt, ami teljesen elképzelhető lett volna, de más volt.

Egy "süllyedés-emelkedés" után a busz egyszerűen a levegőben maradt, amit később sem sikerült orvosolni. Az út felét ezért egyszerűen "félig a levegőben" tette meg.

El lehet képzelni, hogy kingánkból milyen gyönyörű hangok jöttek elő, ráadásul úgy nézett ki, mint egy OFF-ROAD autó...

 

És lehet találgatni, hogy miért lehetett a hidraulika "beszorulása"?

Egyszerűen belefagyott -vagy legalábbis megdermedt- az olaj. :)

 

Sajnos nem nagyon jutottam ide az ünepekkor, ezt szeretném most bepótolni osztálytársamtól karácsonyra kapott rajzzal. :)

Amúgy pedig elég megdöbbentő, de szerettem volna abbahagyni a blogolást. Nemrégiben úgy láttam, hogy tulajdonképpen csak magamnak írogatok...

De mostanában megnőtt a látogatottság száma és értelmét is látom az egésznek. Ezen kívül egyre több levelet is kapok, aminek nagyon örülök!

Ezért, ha bármilyen észrevételetek, problémátok van - esetleg már megfagytatok :) -, akkor írjatok nyugodtan és felrakom ide!